16 st
Skal
3½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ dl strösocker
100 g smör
1 ägg
Kör ihop allt i en matberedare (eller för hand om du inte har någon matberedare) till en smidig deg.
Dela degen i 16 bitar.
Tryck ut degen i mazarinformar. Jag brukar använda aluminiumformar.
Fyllning
200 g grovriven mandelmassa
100 g rumsvarmt smör
3 ägg
2 msk vetemjöl
jordgubbar i småbitar
Riv mandelmassan grovt på ett rivjärn.
Vispa ihop allt utom jordgubbar med elvisp en kort stund.
Lägg jordgubbsbitar i formarna.
Klicka ut fyllningen ovanpå jordgubbarna.
Grädda mazarinerna i 175 grader i ca 15 minuter.
Låt svalna.
Glasyr
3 dl florsocker
3-4 tsk jordgubbssaft
Blanda ihop till en slät massa och skeda ut över mazarinerna.
Dekorera eventuellt med en jordgubbe.
Dekorera eventuellt med en jordgubbe.
Tryck ut degen i formarna. |
Lägg i jordgubbsbitar.
|
Färdiggräddade. |
Lägg på glasyren. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar