Kladdkaka
150 g smör
3 ägg
2½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
½ msk vaniljsocker
2 krm salt
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret.
Blanda alla torra ingredienser.
Häll i smöret och rör runt.
Tillsätt äggen och rör ihop till en slät smet.
Häll smeten i en smord och bröad form, ca 23 cm i diameter.
Häll i smöret och rör runt.
Tillsätt äggen och rör ihop till en slät smet.
Häll smeten i en smord och bröad form, ca 23 cm i diameter.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
Låt kakan svalna. Ställ gärna i kylen över natten.
Geléhallonfluff
3 dl vispgrädde
80 g geléhallon
(ev lite röd karamellfärg)
Lägg grädde och geléhallon (och ev karamellfärg) i en kastrull.
Värm under omrörning tills geléhallonen har smält. Får EJ koka.
Ställ kallt i kylskåp i minst 4 timmar, gärna över natten.
Vispa upp med elvisp och spritsa sedan ut det över kladdkakan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar