300 g zucchini
200 g smör
4 dl strösocker
3 dl vetemjöl
3 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
3 msk kaffe
4 ägg
Skölj, skala och finriv zucchinin.
Smält smör och socker i en kastrull.
Blanda smörblandningen och zucchinin i en bunke.
Sikta ner alla andra torra ingredienser.
Tillsätt kaffe och ägg och vispa ihop till en jämn smet.
Häll smeten i en bakplåtspappersklädd form, ca 25 x 30 cm. Knyckla ihop pappret först och sedan veckla ut det så det lättare att forma.
Grädda kakan mitt i ugnen i 150 grader i ca 30 minuter.
Låt kallna helt.
Glasyr
150 g mörk choklad
2 msk kaffe
100 g rumsvarmt smör
1½ dl florsocker
3 msk kakao
guldglitter
Smält chokladen tillsammans med kaffet över vattenbad.
Vispa smör, florsocker och kakao krämigt med elvisp.
Tillsätt choklad/kaffeblandningen och vispa ihop till en jämn glasyr.
Bred glasyren över kakan.
Ställ kakan i kylskåp en stund så att glasyren stelnar.
Skär i trianglar.
Strö över lite guldglitter. Jag brukar använda en tesil.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar