Kladdkaka
150 g smör
3 ägg
2½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
½ msk vaniljsocker
2 krm salt
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret.
Blanda alla torra ingredienser.
Häll i smöret och rör runt.
Tillsätt äggen och rör ihop till en slät smet.
Häll smeten i en smord och bröad form, ca 23 cm i diameter.
Häll i smöret och rör runt.
Tillsätt äggen och rör ihop till en slät smet.
Häll smeten i en smord och bröad form, ca 23 cm i diameter.
Grädda i mitten av ugnen i ca 12-15 minuter.
Låt kakan svalna.
När den svalnat, ställ den i kylskåpet.
Kolatäcke
1,5 dl vispgrädde
25 g smör
0,75 dl ljus sirap
1,5 strösocker
2 msk kakao
flingsalt att ha ovanpå
Lägg alla ingredienser utom flingsalt i en kastrull.
Koka till 117 grader.
Dra av från värmen och låt stå någon minut.
Häll kolan över den kalla kladdkakan.
Strö över flingsalt.
Ställ i kylskåp.
Receptet kommer från Fredrik Nylén.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar