20 st
150 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
½ dl farinsocker
1 msk vaniljsocker
1½ msk ljus sirap
3,75 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 msk kakao
flingsalt att strö över
Sätt ugnen på 175 grader och klä två plåtar med bakplåtspapper.
Blanda ihop alla ingredienser utom kakaon till en smidig deg. Jag använder matberedare.
Dela degen i 2 lika delar.
Arbeta in kakaon i den ena delen.
Dela både den ljusa och mörka degen i 20 bitar.
Ta en bit av varje sort och blanda ihop lite försiktigt så att det blir en marmorering.
Forma till bollar som plattas till lite, antingen med en gaffel eller med handflatan.
Strö över lite flingsalt.
Grädda i ugnen i ca 14-15 minuter. Kakorna ska flyta ut och få lite färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar