lördag 27 juli 2024

Chokladcookies

 

ca 22 st



200 g mörk choklad

125 g smör

2 dl strösocker

1½ dl farinsocker

2 ägg

3 dl vetemjöl

3 msk kakao

1 tsk bakpulver

1 krm salt

flingsalt att strö över kakorna


Smält ihop choklad och smör i en kastrull.

Vispa socker och ägg med elvisp i 5 minuter.

Tillsätt chokladsmörblandningen och vispa ihop.

Vänd ner resten av ingredienserna utom flingsaltet.

Smeten kan bli lite olika konsistens på beroende på hur stora ägg man har.

Forma bollar och platta till lite eller klicka ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt, ca 9 kakor på varje plåt är lagom.

Strö över lite flingsalt.

Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 10 minuter.


Före gräddning.


Efter gräddning.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar