Biskvilängd
Botten
200 g mandelmassa
1 äggvita
Riv mandelmassan grovt.
Vispa ihop mandelmassan och äggvitan till en smidig smet.
Bred ut smeten, ca 30 x 10 cm i storlek och ca 1 cm tjock, på en bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda i ugnen i 175 grader i ca 14 minuter.
200 g mandelmassa
1 äggvita
Riv mandelmassan grovt.
Vispa ihop mandelmassan och äggvitan till en smidig smet.
Bred ut smeten, ca 30 x 10 cm i storlek och ca 1 cm tjock, på en bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda i ugnen i 175 grader i ca 14 minuter.
Fyllning
50 g smält choklad
150 g rumsvarmt smör
drygt 1½ dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
Häll i allt utom chokladen i en bunke och vispa med elvisp i 5 minuter.
Det ska bli fluffigt och smöret ska bli mer åt det vita hållet.
Häll i den smälta chokladen och vispa runt tills allt är blandat.
Bred chokladkrämen toppigt på mandelbotten.
Det är den sidan som varit nedåt på plåten som du ska lägga krämen på.
Låt biskvin stelna i kylskåp i ca 30 minuter.
Topping
150 g mjölkchoklad (Jag använder Marabou.)
1 tsk neutral olja
Smält chokladen över vattenbad.
Tillsätt oljan och rör om.
Bred chokladen över kakan.
Tänk på att chokladen inte får vara för varm för då rinner den av och fastnar inte.
Hej! Hur lång o tjock ska botten vara?
SvaraRaderaMvh Tommy
Hej!
SvaraRaderaBotten blir ca 30 x 10 cm stor och ca 1 cm tjock. Lycka till med bakningen!
Mvh Maria
Förlàt min okunnighet, men om jag har förstàtt rätt ska man vända pà botten innan man lägger pà krämen?
SvaraRaderaStämmer bra :)
SvaraRaderaDet är sidan som varit mot bakplåtspappret som krämen ska vara på.
Lycka till!
Ska man vispa äggvitan fluffig först innan man rör i mandelmassa?
SvaraRaderaNej, det brukar jag inte göra. Jag har i både mandelmassa och äggvita samtidigt och sedan bara vispar ihop till en slät massa.
SvaraRadera