Chokladmazariner med smak av apelsin
16 st
Skal
3½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ dl strösocker
100 g smör
1 ägg
Kör ihop allt i en matberedare (eller för hand om du inte har någon matberedare) till en smidig deg.
Dela degen i 16 bitar.
Tryck ut degen i mazarinformar. Jag brukar använda aluminiumformar.
Fyllning
200 g grovriven mandelmassa
100 g rumsvarmt smör
3 ägg
2 msk kakao
zest från 2 apelsiner
Vispa ihop allt med elvisp en kort stund.
Häll fyllningen i formarna.
Grädda mazarinerna i 175 grader i ca 15 minuter.
Låt svalna.
Glasyr
3 dl florsocker
3-4 tsk färskpressad apelsinjuice
ev lite gul pastafärg
ev lite gul pastafärg
Blanda ihop till en slät massa och skeda ut över mazarinerna.
Strö över lite blandat strössel.
Strö över lite blandat strössel.
Tryck ut degen i formarna. |
Häll i fyllningen i formarna. |
Före ugnen. |
Efter ugnen. |
Efter ugnen. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar