En otroligt mäktig chokladtårta med kokosfyllning. Såååå god!
Bountytårta
ca 20 portioner
Bottnar
Det behövs 2 bottnar. Receptet är till 1 botten så gör det två gånger, men en i taget.
3 dl strösocker
Det behövs 2 bottnar. Receptet är till 1 botten så gör det två gånger, men en i taget.
3 dl strösocker
2½ dl vetemjöl
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
150 g smält smör
1½ dl kokande vatten
2 ägg
Blanda de torra ingredienserna.
Häll i smält smör och vatten.
Rör ihop med en sked.
Tillsätt äggen och rör ihop till en jämn smet.
Häll i en smörad och bröad springform, 20 cm i diameter.
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 45 minuter.
Känn efter med en sticka så att den är klar. Den ska inte vara kladdig.
Använder du en form på 24 cm i diameter så gräddar du bottnarna i 30 minuter. Tårtan blir då lite lägre och bredare.
Om bottnarna blir lite toppiga så får man skära bort toppen så att de blir mer raka i formen.
Topparna passar bra som provsmakning :)
Fyllning
1 burk kondenserad mjölk
1 påse kokos (200 g)
Blanda ihop fyllningen och lägg på den ena bottnen. Lägg sedan den andra bottnen över fyllningen.
Spackling/Smörkräm
100 g choklad
250 g rumsvarmt smör
3 dl florsocker
4 tsk vaniljsocker
2 äggulor
Smält chokladen över vattenbad.
Låt svalna lite.
Vispa ihop alla de övriga ingredienserna med elvisp i ca 5 minuter.
Tillsätt chokladen och vispa runt tills allt är blandat ordentligt.
Täck tårtan med smörkrämen.
Gör en grovspackling först.
Ställ i kylskåp ca 30 minuter.
Spackla på resten av smörkrämen.
Nu kan man snygga till den när det första lagret smörkräm har stelnat.
Jag spritsade även ut små klickar nertill runtom tårtan.
Ställ i kylskåp ca 30 minuter.
Ganache
100 g mörk choklad
0,75 - 1 dl vispgrädde
1 msk smör
Grovhacka chokladen.
Koka upp grädde och smör.
Dra av från värmen och tillsätt chokladen.
Rör tills du får en glansig kräm.
Låt svalna något.
Häll krämen försiktigt över tårtan.
Peta försiktigt ut chokladen mot kanterna så att den rinner lite snyggt nerför kanterna.
Jag garnerade med hyvlad dubbelnougat och en jordgubbe.
Häll i en smörad och bröad springform, 20 cm i diameter.
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 45 minuter.
Känn efter med en sticka så att den är klar. Den ska inte vara kladdig.
Använder du en form på 24 cm i diameter så gräddar du bottnarna i 30 minuter. Tårtan blir då lite lägre och bredare.
Om bottnarna blir lite toppiga så får man skära bort toppen så att de blir mer raka i formen.
Topparna passar bra som provsmakning :)
Fyllning
1 burk kondenserad mjölk
1 påse kokos (200 g)
Blanda ihop fyllningen och lägg på den ena bottnen. Lägg sedan den andra bottnen över fyllningen.
Spackling/Smörkräm
100 g choklad
250 g rumsvarmt smör
3 dl florsocker
4 tsk vaniljsocker
2 äggulor
Smält chokladen över vattenbad.
Låt svalna lite.
Vispa ihop alla de övriga ingredienserna med elvisp i ca 5 minuter.
Tillsätt chokladen och vispa runt tills allt är blandat ordentligt.
Täck tårtan med smörkrämen.
Gör en grovspackling först.
Ställ i kylskåp ca 30 minuter.
Spackla på resten av smörkrämen.
Nu kan man snygga till den när det första lagret smörkräm har stelnat.
Jag spritsade även ut små klickar nertill runtom tårtan.
Ställ i kylskåp ca 30 minuter.
Ganache
100 g mörk choklad
0,75 - 1 dl vispgrädde
1 msk smör
Grovhacka chokladen.
Koka upp grädde och smör.
Dra av från värmen och tillsätt chokladen.
Rör tills du får en glansig kräm.
Låt svalna något.
Häll krämen försiktigt över tårtan.
Peta försiktigt ut chokladen mot kanterna så att den rinner lite snyggt nerför kanterna.
Jag garnerade med hyvlad dubbelnougat och en jordgubbe.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar