måndag 1 maj 2017

Knäckig kladdkaka

En underbart knäckig, seg och kladdig kaka.


Knäckig kladdkaka


Chokladsmet

50 g smör
1 ägg
1½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2 msk kakao
1 dl vetemjöl
½ dl ljus sirap

Knäcksmet

100 g smör
1 dl strösocker
½ dl ljus sirap
½ dl vispgrädde
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker


Chokladsmeten:
Smält smöret.
Vispa ägg och socker pösigt (ca 5 minuter med elvisp).
Blanda ner de övriga ingredienserna. Rör tills allt är blandat.
Häll smeten i en smord och bröad springform, 24 cm i diameter.

Knäcksmeten:
Smält smöret.
Rör ner de andra ingredienserna.
Häll knäcksmeten över chokladsmeten.

Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 35 minuter.

Låt svalna.

Servera med vispad grädde, vaniljglass eller en god fruktsallad som jag valde att ha som tillbehör idag. I fruktsalladen hade jag jordgubbar, kiwi och vattenmelon.











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar