Rabarberkladdkaka
2½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
½ msk vaniljsocker
1 tsk malen kardemumma
1 tsk malen kardemumma
100 g smält smör
2 ägg
rabarberkompott, se recept nedan
Rör ihop de torra ingredienserna.
Tillsätt smöret och äggen.
Rör ihop till en jämn smet.
Häll i en smord och bröad/mjölad form.
Skeda försiktigt ut den avsvalnade rabarberkompotten.
Grädda i 175 grader i 25-27 minuter.
Kakan ska få lite färg, vara fast i kanterna och kladdig i mitten.
Låt kallna ordentligt före servering.
En klick lättvispad grädde till är inte fel.
Rabarberkompott:
ca 200 g rabarber i småbitar
1-1½ dl vatten
½ dl strösocker
½ tsk malen kardemumma
Lägg allt i en kastrull.
Koka allt tills rabarberna trasas sönder, några minuter.
Blanda ihop ett par matskedar vatten med lite potatismjöl och rör ner detta i kastrullen.
Rör hela tiden tills du får önskad konsistens.
Låt kallna.
All rabarberkompott går inte åt till kakan.
Lägg det som blir över i en djup tallrik, häll över lite kall mjölk, sätt dig i solen och njut av rabarberkompotten medan kakan blir klar i ugnen. Sug in den ljuvliga syrendoften som finns nästan överallt ute nu.
Kakan ska få lite färg, vara fast i kanterna och kladdig i mitten.
Låt kallna ordentligt före servering.
En klick lättvispad grädde till är inte fel.
Rabarberkompott:
ca 200 g rabarber i småbitar
1-1½ dl vatten
½ dl strösocker
½ tsk malen kardemumma
Lägg allt i en kastrull.
Koka allt tills rabarberna trasas sönder, några minuter.
Blanda ihop ett par matskedar vatten med lite potatismjöl och rör ner detta i kastrullen.
Rör hela tiden tills du får önskad konsistens.
Låt kallna.
All rabarberkompott går inte åt till kakan.
Lägg det som blir över i en djup tallrik, häll över lite kall mjölk, sätt dig i solen och njut av rabarberkompotten medan kakan blir klar i ugnen. Sug in den ljuvliga syrendoften som finns nästan överallt ute nu.
Före ugnen. |
Väldoftande syrenbuske. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar