fredag 12 maj 2017

Vårcupcakes

Cupcakes med vårkänsla.



Vårcupcakes


33 st mini

3 dl strösocker
2½ dl vetemjöl
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
150 g smält smör
1½ dl kokande vatten
2 ägg

Blanda de torra ingredienserna.
Häll i smält smör och vatten.
Rör ihop med en sked.
Tillsätt äggen och rör ihop till en jämn smet.

Häll upp smeten i minimuffinsformar. Smeten är ganska lös så ställ formarna i en muffinsplåt så att de inte flyter ut.

Grädda i 175 grader i 15 minuter.


After eight-fluff

3 dl vispgrädde
100 g mjölkchoklad
50 g after eight

Lägg allt i en kastrull.
Värm tills all choklad har smält.
OBS! Får ej koka.
Ställ i kylskåp i 6 timmar.
Vispa med elvisp och spritsa sedan på kakorna.

Dekorera med blommor av marsipan och non-stop. 


Det går att göra 12 st stora muffins av samma smet. Grädda då i 18 minuter.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar