fredag 14 april 2017

Påsktårta

En riktigt gul och påskig prinsesstårta i form av ett stort påskägg.


Rulltårtebotten

3 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
½ dl potatismjöl
1 tsk bakpulver

Vispa ägg och socker mycket pösigt, 5 minuter med elvisp.
Blanda de två mjölsorterna med bakpulvret och rör ner det i smeten.
Häll smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna.
Grädda i 275 grader i ca 5 minuter.

Låt svalna och vänd sedan uppochner på ett sockrat bakplåtspapper.

Dela rulltårtan i 4 delar som ett kors.
Skär av hörnen så att det blir ett oval form på tårtan.

Fyllning 1: hallonsylt + vispad grädde
Fyllning 2: marsankräm + vispad grädde
Fyllning 3: hallonsylt + vispad grädde

Totalt till fyllningen tog jag 2 dl vispgrädde som jag fördelade på 3 lager.

Täck tårtan med ett lager vispgrädde (1,5 dl).

Dekorera med marsipan, ca 350 gram.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar