Rulltårtebotten
3 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
½ dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
Vispa ägg och socker mycket pösigt, 5 minuter med elvisp.
Blanda de två mjölsorterna med bakpulvret och rör ner det i smeten.
Häll smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna.
Grädda i 275 grader i ca 5 minuter.
Låt svalna och vänd sedan uppochner på ett sockrat bakplåtspapper.
Dela rulltårtan i 4 delar som ett kors.
Skär av hörnen så att det blir ett oval form på tårtan.
Skär av hörnen så att det blir ett oval form på tårtan.
Fyllning 1: hallonsylt + vispad grädde
Fyllning 2: marsankräm + vispad grädde
Fyllning 3: hallonsylt + vispad grädde
Totalt till fyllningen tog jag 2 dl vispgrädde som jag fördelade på 3 lager.
Totalt till fyllningen tog jag 2 dl vispgrädde som jag fördelade på 3 lager.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar