Motsvarande mängd smet ger 18 vanliga muffins.
1 jättemuffins (under- och överdel)
3 ägg
3 dl strösocker
4½ dl vetemjöl
2,5 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
75 g smält smör
knappt 2 dl mjölk
blåbär
Vispa ägg och strösocker pösigt med elvisp i ca 4-5 minuter.
Sikta ner vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker.
Häll i smält smör och mjölk.
Vänd försiktigt runt till en jämn smet.
Smörj och bröa formen.
Fördela smeten i formarna, över- och underdel.
Strö över önskad mängd blåbär.
Grädda i nedre delen av ugnen i 180 grader i ca 50 minuter.
Jag använde den här formen. |
Blåbärsgrädde
75 g blåbär
3 dl vispgrädde
1 gelatinblad
Förbered gärna blåbärsgrädden kvällen innan.
Lägg gelatinbladet i kallt vatten.
Lägg i blåbär och ca hälften av grädden i en kastrull.
Mixa till en slät massa, men utan att vispa grädden.
Häll i resten av grädden.
Värm, men det får absolut inte koka!
Krama ur gelatinbladet och lägg i den varma gräddblandningen.
Rör tills gelatinet löst sig.
Ställ i kylskåp över natten eller ca 6 timmar.
Vispa upp grädden och lägg/spritsa ut den på underdelen av muffinsen.
Spritsad grädde på underdelen. |
Lägg på överdelen av muffinsen.
Glasyr
3 dl florsocker
vatten till önskad konsistens
röd och blå pastafärg/karamellfärg
Lägg florsockret i en skål.
Tillsätt lite vatten i taget och rör till önskad konsistens (trögflytande).
Häll en del av detta på muffinsens topp och låt det rinna.
Tillsätt lite blå och röd färg i det som finns kvar så att det blir lila.
Häll detta på toppen, ovanpå den vita glasyren och låt det rinna.
Dekorera med mini-non-stop.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar