torsdag 20 juni 2019

Idas marängkrans

Detta är den godaste maräng jag har ätit. Frasig rakt igenom. Smälter i munnen. Lätt att göra. Min elvaåriga dotter fixade den här kransen helt själv.

2 äggvitor
1,5 dl florsocker
0,5 tsk citronsaft (färskpressad)
lite gul pastafärg

Vispa äggvitorna, citronsaften och pastafärgen till ett fast skum. Du ska kunna vända skålen upp och ner utan att det händer något.
Häll i florsockret och fortsätt vispa en stund till.
Häll marängsmeten i en spritspåse och spritsa en krans av rosor. Yttermåtten på kransen är ca 25 cm. Rita en cirkel på baksidan av bakplåtspappret så har du något att gå efter.

Den gula marängsmeten räcker även till en plåt med mindre maränger.

1 äggvita
0,75 dl florsocker
0,25 tsk citronsaft (färskpressad)
lite röd pastafärg till halva marängen

Vispa äggvitorna och citronsaften till ett fast skum. Du ska kunna vända skålen upp och ner utan att det händer något.
Dela skummet i två lika stora delar.
Lägg i röd pastafärg i det ena skummet.
Den andra delen ska vara vit.
Häll i florsockret och fortsätt vispa en stund till.
Häll marängsmeten i en spritspåse och spritsa.

Tyllarna som hon använt är Wilton 1M (gula rosor och minimaränger), 2D (rosa) och 6B (vita).


Grädda i ugnen på varmluft 110 grader i 2½ timme.
Dra av värmen.
Låt den därefter stå kvar i eftervärmen i 1 timme.

Självklart kan man använda vilka färger man vill.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar