lördag 28 maj 2022

Sega havrerutor med dumle

 


16 bitar


125 g smör

2 dl strösocker

0,75 dl ljus sirap

1 ägg

4,5 dl havregryn

2,5 dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

1½ tsk bakpulver

14 dumlekolor

flingsalt till garnering


Smält smöret i en kastrull. Ta sedan bort från värmen.

Rör ner strösocker, sirap och ägg.

Blanda ihop havregryn, mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en annan bunke.

Häll ner smörblandningen i havreblandningen och rör ihop till en smet.

Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd form, ca 20 x 20 cm.

Dela alla kolor i fyra bitar. Strö sedan över kolorna över kakan.

Grädda kakan mitt i ugnen i 175 grader i ca 20-25 minuter.

Strö över flingsalt.

Låt svalna helt innan man skär kakan i bitar.


Före gräddning.

Efter gräddning.





Receptet kommer från Fridas bakblogg.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar