16 bitar
125 g smör
2 dl strösocker
0,75 dl ljus sirap
1 ägg
4,5 dl havregryn
2,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1½ tsk bakpulver
14 dumlekolor
flingsalt till garnering
Smält smöret i en kastrull. Ta sedan bort från värmen.
Rör ner strösocker, sirap och ägg.
Blanda ihop havregryn, mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en annan bunke.
Häll ner smörblandningen i havreblandningen och rör ihop till en smet.
Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd form, ca 20 x 20 cm.
Dela alla kolor i fyra bitar. Strö sedan över kolorna över kakan.
Grädda kakan mitt i ugnen i 175 grader i ca 20-25 minuter.
Strö över flingsalt.
Låt svalna helt innan man skär kakan i bitar.
Före gräddning. |
Efter gräddning. |
Receptet kommer från Fridas bakblogg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar