tisdag 20 december 2022

Lyxbitar


40-80 bitar beroende på hur stora man vill ha 


Fudge

200 g mörk choklad

13 g smör

200 g kondenserad mjölk (½ burk)


Smält choklad och smör över vattenbad.

Dra av från värmen och häll i den kondenserade mjölken.

Rör om så att det blandas ordentligt.

Häll fudgen i en bakplåtspappersklädd form, 20 x 20 cm. 

Låt stelna. Gör kolan under tiden.


Smörkola

100 g smör

3 dl strösocker

2 dl vispgrädde

1 dl ljus sirap

1 msk vaniljsocker


Lägg ner alla ingredienser i en kastrull.

Koka till 122 grader.

Häll kolan över fudgen.

Låt stelna.


Chokladganache

50 g mörk choklad

½ dl vispgrädde


Finhacka chokladen.

Smält ihop grädde och choklad över vattenbad.

Bred ut chokladen över den stelnade kolan.

Ställ svalt.


Dekoration

flingsalt


Strö över flingsalt och skär i bitar.





Receptet kommer från Fredrik Nylén. Jag har bara ändrat lite i det understa lagret.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar