40-80 bitar beroende på hur stora man vill ha
Fudge
200 g mörk choklad
13 g smör
200 g kondenserad mjölk (½ burk)
Smält choklad och smör över vattenbad.
Dra av från värmen och häll i den kondenserade mjölken.
Rör om så att det blandas ordentligt.
Häll fudgen i en bakplåtspappersklädd form, 20 x 20 cm.
Låt stelna. Gör kolan under tiden.
Smörkola
100 g smör
3 dl strösocker
2 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
1 msk vaniljsocker
Lägg ner alla ingredienser i en kastrull.
Koka till 122 grader.
Häll kolan över fudgen.
Låt stelna.
Chokladganache
50 g mörk choklad
½ dl vispgrädde
Finhacka chokladen.
Smält ihop grädde och choklad över vattenbad.
Bred ut chokladen över den stelnade kolan.
Ställ svalt.
Dekoration
flingsalt
Strö över flingsalt och skär i bitar.
Receptet kommer från Fredrik Nylén. Jag har bara ändrat lite i det understa lagret.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar