24 bitar
Saffranskaka
200 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 ägg
½ g saffran (1 påse)
3 dl filmjölk
1 msk bakpulver
4½ dl vetemjöl
Vispa smör och socker med elvisp.
Tillsätt äggen och vispa lite till.
Rör ut saffranet i filmjölken och tillsätt det i smeten. Rör ihop till en jämn massa.
Tillsätt bakpulver och mjöl och rör ihop ordentligt så att allt blandas.
Häll smeten i en bakplåtspappersklädd form, ca 20 x 30 cm.G
Grädda i mitten av ugnen i 180 grader i ca 25 minuter.
Kanelfras
200 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 msk kanel
Rör ihop alla ingredienser till en smulig massa och strö det över kakan.
Grädda kakan i ytterligare 10-15 minuter.
Låt svalna i formen.
Dekoration
zest från 1-2 apelsiner
Strö zesten över kakan och skär den i rutor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar