Oj, oj, oj så god den här fudgen blev! Ni måste testa!
Chokladfudge
200 g mörk choklad
15 g smör
½ burk sötad kondenserad mjölk (ca 200 g)
Smält chokladen och smöret i en skål över vattenbad.
Häll i den kondenserade mjölken och rör om tills du har en slät massa.
Häll upp i en bakplåtspappersklädd form ca 20 x 20 cm.
Låt stelna.
Apelsinfudge
1½ dl vispgrädde
1½ dl strösocker
1 dl vit sirap
½-1 msk flytande glykos
50 g smör
zest från 2 apelsiner
100 g vit choklad
ev lite gul pastafärg / karamellfärg
Finhacka chokladen.
Lägg i allt utom apelsinzesten och chokladen i en kastrull.
Koka till 122 grader.
Dra av från värmen och lägg i apelsinzesten, chokladen och eventuellt lite gul färg. Rör tills du har en slät massa.
Häll smeten över chokladfudgen.
Ställ svalt och låt stelna i några timmar.
Skär i bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar