100 g smör
1½ dl strösocker
2 ägg
1 tsk bakpulver
1½ dl kokos
5-5½ dl vetemjöl
100 g mjölkchoklad
Smält smöret i en kastrull.
Rör ner sockret och äggen.
Blanda ner bakpulver, kokos och mjöl. Mängden mjöl beror på äggens storlek.
Hacka chokladen eller använd chokladknappar.
Knåda in chokladen i degen.
Dela degen i 4 bitar.
Rulla varje del till en längd som är ca 30 cm lång.
Lägg längderna på en bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda mitt i ugnen i 175 grader i 15 minuter.
Låt svalna lite.
Sänk ugnsvärmen till 100 grader.
Skär varje längd i sneda skivor, ca 3 cm breda.
Lägg bitarna med snittytan uppåt.
Sätt tillbaka biscottin i ugnen för att torka i 60-70 minuter. Vänd dem gärna en gång efter halva tiden.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar