måndag 30 december 2024

Smördegsbåge med hummer och kammussla


smördegsrulle
ägg

creme fraiche
ruccola
kammusslor
vitlöksgratinerad hummer
rödlök
stenbitsrom
tomat


Rulla ut smördegen och skär den i remsor.
Ta en remsa och klä den runt en ugnstålig form. Smörj formen med olja först annars är det svårt att få smördegen att lossna efteråt. Mina formar var ca 10 cm i diameter.
Pensla degen med uppvispat ägg.
Grädda i ugnen i 200 grader tills smördegen har en gyllene färg.
När degen kallnat så lossar man den från formen och lägger upp ringen på en tallrik.

Stek kammusslorna.

Vitlöksgratinerad hummer:
Klyv humrarna på längden och lägg i en ugnsfast form.
Blanda ihop smör, dill, vitlök och lite citron.
Lägg smörblandningen över humrarna och sätt in i ugnen i 210 grader i ca 5 minuter.

Lägg upp och dekorera.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar