måndag 30 december 2024

Vit chokladpannacotta med passionsfruktscurd

 


8 st (á 1 dl)



Pannacotta

5 dl vispgrädde

5 msk mjölk

2½ tsk vaniljsocker

2½ gelatinblad

250 g vit choklad

Finhacka den vita chokladen.

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.

Koka upp grädde, mjölk och vaniljsocker i en kastrull.

Dra av från värmen och lägg i chokladen.

Rör tills den smält helt.

Krama ur vattnet ur gelatinbladen.

Lägg i dem i kastrullen och rör tills de har lösts upp.

Häll upp i glas/formar.

Ställ kallt i minst 4 timmar.


Passionsfruktscurd

1 dl passionsfruktskärnor, ca 6 stycken frukter (eller frysta tärningar)

juice och zest från 1 citron

2 ägg

1 dl strösocker

1 msk maizenastärkelse

50 g rumsvarmt smör


Lägg i alla ingredienser utom smöret i en kastrull.

Vispa ihop.

Låt koka upp och sjud sedan i 2 minuter. Vispa/rör försiktigt hela tiden.

Dra av från värmen och tillsätt smöret. Rör tills det har smält.

Låt svalna.


Dumleflarn

8 dumlekolor


Lägg dumlekolorna på en bakplåtspappersklädd plåt, 6 kola på varje plåt är lagom för de flyter ut.

Sätt in i ugnen i 200 grader i ca 5 minuter. 



Fördela curden över den stelnade pannacottan.

Dekorera med dumleflarn och frystorkade hallon.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar