8 st (á 1 dl)
Pannacotta
5 dl vispgrädde
5 msk mjölk
2½ tsk vaniljsocker
2½ gelatinblad
250 g vit choklad
Finhacka den vita chokladen.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
Koka upp grädde, mjölk och vaniljsocker i en kastrull.
Dra av från värmen och lägg i chokladen.
Rör tills den smält helt.
Krama ur vattnet ur gelatinbladen.
Lägg i dem i kastrullen och rör tills de har lösts upp.
Häll upp i glas/formar.
Ställ kallt i minst 4 timmar.
Passionsfruktscurd
1 dl passionsfruktskärnor, ca 6 stycken frukter (eller frysta tärningar)
juice och zest från 1 citron
2 ägg
1 dl strösocker
1 msk maizenastärkelse
50 g rumsvarmt smör
Lägg i alla ingredienser utom smöret i en kastrull.
Vispa ihop.
Låt koka upp och sjud sedan i 2 minuter. Vispa/rör försiktigt hela tiden.
Dra av från värmen och tillsätt smöret. Rör tills det har smält.
Låt svalna.
Dumleflarn
8 dumlekolor
Lägg dumlekolorna på en bakplåtspappersklädd plåt, 6 kola på varje plåt är lagom för de flyter ut.
Sätt in i ugnen i 200 grader i ca 5 minuter.
Fördela curden över den stelnade pannacottan.
Dekorera med dumleflarn och frystorkade hallon.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar