Kladdkaka
150 g smör
3 ägg
2½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
½ msk vaniljsocker
2 krm salt
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret.
Blanda alla torra ingredienser.
Häll i smöret och rör runt.
Tillsätt äggen och rör ihop till en slät smet.
Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
Låt kakan svalna. Ställ gärna i kylen över natten.
Vit chokladpannacotta
1 gelatinblad
60 g vit choklad
2 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
lite röd pasta- eller karamellfärg
Lägg gelatinbladet i kallt vatten i ca 5 minuter.
Lägg chokladen, grädden, vaniljsockret och lite röd färg i en kastrull.
Värm tills chokladen har smält.
Krama ut vattnets ur gelatinbladet och lägg i det i gräddblandningen.
Rör tills gelatinet har lösts upp.
Häll i en form.
Ställ i kylen för att stelna.
När det har stelnat så ställer man in den i frysen ca 1 timme. Det gör man för att det ska gå lättare att få ut den ur formen.
Lägg pannacottan över kladdkakan.
1 dl vispgrädde
lite grön pasta- eller karamellfärg
silverkulor
Vispa grädden ihop med lite grön färg.
Sprista gräddtoppar runt kladdkakan.
Dekorera med silverkulor.
Låt pannacottan tina så att den inte är frusen vid servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar