måndag 9 december 2024

Kokostoppar med saffran

 


ca 16 st


50 g smör

½ g saffran 

2 ägg

1 dl strösocker

1 tsk finriven apelsinzest

200 g kokosflingor


150 g mjölkchoklad


Smält smöret i en kastrull.

Tillsätt saffran och låt svalna lite.

Rör ihop ägg och strösocker.

Blanda ner smöret, apelsinzesten och kokosen i äggblandningen. Rör ihop allt.

Låt stå och svälla i ca 10 minuter.

Forma 16 toppar och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt.

Grädda mitt i ugnen i 150 grader i ca 25 minuter.

Låt svalna.

Smält chokladen och doppar bottnarna på kokostopparna.


Chokladen kan uteslutas om man vill, men jag tycker att det blir gott med chokladen.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar