Rulltårta
4 ägg
2 dl strösocker
½ g saffran (1 kuvert)
1 dl potatismjöl
2 msk vetemjöl
1½ tsk bakpulver
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp i 5 minuter.
Tillsätt saffran och rör om.
Sikta ner potatismjöl, mjöl och bakpulver.
Blanda snabbt och försiktigt ihop till en jämn smet.
Häll smeten på en bakplåtspappersklädd långpanna, 30 x 40 cm.
Grädda i mitten av ugnen i 240 grader i ca 5 minuter.
Låt svalna något.
Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper.
Dra försiktigt bort pappret som kakan gräddats på.
Låt kallna helt.
Fyllning
100 g smält smör
200 g färskost ( t ex philadelphiaost)
1-1½ msk vaniljsocker
3 dl florsocker
Smält smöret. Ja, du läste rätt!
Låt smöret svalna lite.
Vispa ihop ost och socker med elvisp bara så att det precis går ihop. Det blir löst och det ska det vara.
Fortsätt att vispa på låg hastighet samtidigt som du häller i det smälta smöret i en tunn stråle.
Nu blir det en tjock, krämig, len och alldeles fantastisk kräm.
Bred krämen över rulltårtan.
Rulla ihop och ställ svalt en stund.
Skär upp i bitar och servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar