Den blev rolig, god och uppskattad!
Rulltårtebotten
3 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
½ dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
Vispa ägg och socker mycket pösigt, 5 minuter med elvisp.
Blanda de två mjölsorterna med bakpulvret och rör ner det i smeten.
Häll smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna.
Grädda i 275 grader i ca 5 minuter.
Låt svalna och vänd sedan uppochner på ett sockrat bakplåtspapper.
Dela rulltårtan i 4 delar som ett kors.
Fyllning 1: mosade jordgubbar + vispad grädde
Fyllning 2: marsankräm + vispad grädde
Fyllning 3: mosade jordgubbar + vispad grädde
Skär av hörnen så att det blir ett oval form på tårtan.
Täck tårtan med ett lager vispgrädde.
Täck vispgrädden med vita minimarshmallows.
Gör ansikte och fötter av marsipan.
Benen är chokladfingrar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar