Tårtbotten
4 ägg
2 dl strösocker
0,75 dl vetemjöl
0,5 dl potatismjöl
2 msk kakao
2 msk kakao
2 tsk bakpulver
Vispa ägg och socker pösigt (5 min med elvisp).
Blanda de två mjölsorterna med bakpulvret och kakaon och rör ner i smeten.
Häll smeten i osmord form (24 cm i diameter) men med smort smörpapper i botten.
Grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader i 30 minuter.
Lägg ev över lite folie mot slutet om den blir för mörk.
Låt svalna i formen.
Skär loss tårtan runt kanten.
Stjälp upp tårtan på sockrat bakplåtspapper.
Dela i tre delar.
Lager 1: marsankräm + grädde
2 dl mjölk vispas ihop med 5 msk marsanpulver
Låt stå en stund för att tjockna till.
1½ dl vispad grädde
2 dl mjölk vispas ihop med 5 msk marsanpulver
Låt stå en stund för att tjockna till.
1½ dl vispad grädde
Lager 2: jordgubbsgrädde
500-600 g mosade jordgubbar (sila bort en del av saften)
1½ dl vispad grädde
1½ dl vispad grädde
Ganache att spackla och dekorera med
1½ dl vispgrädde
2 msk smör
200 g mörk choklad
Koka upp grädde och smör.
Dra av från värmen och rör ner chokladen tills den smält.
Låt stelna i kylskåp en stund (½-1 timme) så blir den mer lätthanterlig att jobba med.
Spackla tårtan med ganache runt om, men ett tjockare lager ovanpå som gyttja till grisarna.
Forma grisar av rosa marsipan.
Runt tårtan trycker man fast 10 paket Kit-Kat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar