Choklad- och Dumlecookies
40 st
200 g mörk choklad
12 Dumlekola
175 g rumsvarmt smör
1,5 dl strösocker
1,5 dl farinsocker
1 ägg
1,5 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 dl havregryn
3,75 dl vetemjöl
Grovhacka chokladen och skär kolan i bitar.
Vispa smör och socker pösigt.
Blanda ner ägget.
Tillsätt bikarbonat, vaniljsocker, salt, havregryn och vetemjöl.
Blanda ihop allt till en deg.
Knåda in chokladen och kolan i degen.
Dela degen i 40 bitar och rulla varje bit till en boll. Platta till dem lite.
Lägg bollarna på bakplåtspappersklädda plåtar.
12 bollar på varje plåt är lagom. De flyter ut ganska mycket.
Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 12 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar