Prinsessrulltårta
Botten
3 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
½ dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
Vispa ägg och socker mycket pösigt, 5 minuter med elvisp.
Blanda de två mjölsorterna med bakpulvret och rör ner det i smeten.
Häll smeten på en bakplåtspappersklädd långpanna, 30x40 cm.
Grädda i 250-275 grader i ca 5 minuter.
Låt svalna lite.
Vänd den upp och ner på ett sockrat bakplåtspapper.
Dra bort pappret.
Låt svalna helt.
Fyllning
2 dl marsankräm (2 dl mjölk vispas ihop med 5 msk marsanpulver)
hallonsylt
Bred fyllningen över den avsvalnade rulltårtan.
Rulla ihop.
Spackling
Täck tårtan med 2 dl vispad grädde.
Garnering
400-500 g marsipan
Kavla ut marsipanen.
Lägg den på tårtan och skär bort det överflödiga.
Av den marsipan som blir över kan man göra rosor.
Åh ser ju så gott ut. Detta måste jag testa 😀
SvaraRaderaKul! Blev den bra?
SvaraRadera