5-6 st
Pannacotta
3 dl vispgrädde
3 msk mjölk
2 msk citronsaft (ca ½ citron)
zest från ½ citron
1½ tsk vaniljsocker
1½ gelatinblad
150 g vit choklad
Finhacka chokladen.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter.
Koka upp grädde, mjölk, citronsaft, citronzest och vaniljsocker.
Tag av från värmen och smält ner chokladen i grädden.
Krama ur vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem.
Det blir ca 5 dl klar pannacotta.
Det blir ca 5 dl klar pannacotta.
Häll upp i skålar eller glas.
Låt stå i kylskåp i minst 4 timmar innan servering.
Passionsfruktscurd (1½ dl)
½ dl passionsfruktskärnor, ca 3-4 stycken frukter
juice och zest från ½ citron
1 ägg
½ dl strösocker
½ msk maizenastärkelse
25 g rumsvarmt smör
Lägg i alla ingredienser utom smöret i en kastrull.
Vispa ihop.
Låt koka upp och sjud sedan i 2 minuter. Vispa/rör försiktigt hela tiden.
Dra av från värmen och tillsätt smöret. Rör tills det har smält.
Låt svalna.
Lägg ovanpå den stelnade pannacottan.
Dekorera med några hallon.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar