tisdag 20 augusti 2024

Rabarberbiskvier

 


18 st


Botten

300 g mandelmassa

2 äggvitor

1 tsk malen kardemumma


Fyllning/ smörkräm

150 g rumsvarmt smör

2½ dl florsocker

1 msk vaniljsocker

1 äggula

1 dl rabarberkräm*


* Skär ca 100 g rabarber i små bitar.

Lägg i en kastrull. Tillsätt ett par matskedar vatten och lite socker (mängd efter smak).

Koka så att rabarbern blir mjuk.

Red av med lite potatismjöl utrört i lite vatten.

Låt svalna helt i kylskåp.

Den kräm som blir över äter man bara upp för att det är gott.


Topping

200 g vit choklad

(1 tsk matolja)


Botten

Riv mandelmassan.

Vispa ihop mandelmassa, äggvita och kardemumma till en slät massa.

Spritsa eller klicka ut 18 st runda små bottnar på en bakplåtpappersklädd plåt.

Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 12-13 minuter.

Låt svalna.


Fyllning

Vispa smöret med elvisp ett par minuter.

Tillsätt resten av ingredienserna och vispa ihop till en slät massa.


Montering

Vänd på bottnarna och bred på smörkrämen som toppar. Jag använder en vanlig matsked som jag vänder upp och ner.

Ställ i kylen i ca 1 timme.


Topping

Smält chokladen över vattenbad.

Tillsätt 1 tsk matolja (kan uteslutas). Rör om.

Ta ut biskvierna från kylen och doppa dem i chokladen.

Tips: Sätt en tandpetare i botten av biskvierna så går det lätt att doppa dem utan att det blir kladdigt.


Spritsa ut resten av chokladen ovanpå biskvierna. 

Jag lade på ett par små strösselhjärtan som dekoration.

Låt chokladen stelna.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar