Dessa kakor kan man göra på två sätt. Antingen använder man färdiga delicatobollar eller så gör man egna chokladbollar (ca 40 g st).
8 st
8 delicatobollar
185 g Marabou mörk choklad (eller mjölkchoklad)
1½ dl Rice Krispies
frystorkade hallon (kan uteslutas)
Lägg delicatobollarna på ett bakplåtspapper.
Platta till dem så att de blir ca 5½ cm i diameter. Jag använde en rund stans.
Ställ dem i kylskåp en stund.
Smält chokladen över vattenbad.
Ta ut delicatobollarna från kylen och doppa dem runt om, se bild nedan.
Lägg i rice krispies i chokladen som är kvar och rör runt ordentligt.
Klicka ut krispet över delicatobollarna.
Strö över lite frystorkade hallon.
Ställ svalt så att chokladen stelnar.
Ta ut dem från kylen innan servering. De är godast rumsvarma.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar