Den här kakan blir bäst om man gör den en dag i förväg.
Kladdkaka
2 ägg
2½ dl strösocker
1 msk vaniljsocker
½ dl kakao
1½ dl vetemjöl
1 nypa salt
1 msk kaffe
150 g smält smör
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker med elvisp i ca 5 minuter.
Tillsätt kakao, mjöl, salt och kaffe och vispa ihop.
Häll i smöret och vispa ihop till en smet.
Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en springform, 19-20 cm i diameter.
Smörj bakplåtspappret med smör.
Häll i smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 18-20 minuter.
Låt svalna lite.
Topping
0,75 dl strösocker
0,75 dl vispgrädde
50 g mörk choklad
1 msk kakao
35 g smör
Värm socker och grädde i en kastrull.
Lägg i chokladen och rör tills den har smält.
Tillsätt kakaon och rör ihop.
Ta bort kastrullen från värmen och lägg i smöret.
Rör tills smöret har smält.
Häll chokladtoppingen över kladdkakan. Se till att hela kakan täcks.
Låt stå svalt i minst två timmar men gärna över natten.
Dekoration
florsocker
chokladhjärtan
frystorkade hallon
Dekorera innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar