24 st
Smuldeg
250 g rumsvarmt smör
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
1½ tsk bakpulver
Fyllning
2 ägg
1½ dl kesella
2 dl creme fraiche
1½ dl strösocker
1½ tsk vaniljsocker
3 äpplen
farinsocker
kanel
en klick smör
Smuldeg
Lägg alla ingredienser i en matberedare och kör snabbt ihop till en smulig deg.
Tryck ut hälften av degen i en bakplåtspappersklädd form 20 x 30 cm.
Fyllning
Lägg ägg, kesella, creme fraiche, strösocker och vaniljsocker i en bunke. Vispa ihop till en slät smet.
Bred fyllningen ovanpå smuldegen i formen.
Skala och skär äpplena i tärningar.
Lägg äpplena tillsammans med en klick smör i en stekpanna och strö över farinsocker och kanel.
Stek tills de är mjuka.
Strö äpplena över fyllningen.
Smula resten av degen ovanpå äpplena.
Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 30 minuter.
Låt svalna.
Skär i rutor.
Pudra över lite florsocker innan servering.
Om man vill göra kakan i en stor långpanna 30 x 40 cm så dubblar man receptet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar