22 st
4½ dl havregryn
1 dl strösocker
50 g rumsvarmt smör
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker
ca ½ dl kallt kaffe
Blanda ihop allt i en bunke.
Häll i lite kaffe i taget till önskad konsistens.
Ställ smeten i kylskåp en stund.
marsipan
200 g smält choklad (100 g mjölkchoklad + 100 g mörk choklad)
Jag brukar använda Marabou´s choklad.
Kavla ut marsipanen.
Rulla långa korvar av chokladbollssmeten och lägg ovanpå marsipanen.
Vira marsipanen ett varv runt chokladbollskorven.
Skär i lagom långa bitar.
Doppa ändarna i smält choklad.
Dekorera!
Jag har gjort dessa i lite olika färger och med lite olika dekorationer.
Kavla ut marsipanen.
Rulla långa korvar av chokladbollssmeten och lägg ovanpå marsipanen.
|
Vira marsipanen ett varv runt chokladbollskorven.
Skär i lagom långa bitar.
|
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar