måndag 25 september 2017

Chokladmazariner med espressoglasyr



16 st

Skal

3 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ dl kakao
½ dl strösocker
100 smör
1 ägg


Fyllning

200 g mandelmassa
100 g rumsvarmt smör
3 ägg
2 msk kakao


Espressoglasyr

3 dl florsocker
1 msk kakao
3-4 tsk starkt kaffe

kokosflingor till garnering


Skalet
Blanda de torra ingredienserna och nyp ihop med smöret i en bunke så att det blir finfördelat.
Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg.
Täck med plastfolie och låt vila i minst 1 timme i kylskåp.

Fyllning
Riv mandelmassan och vispa den med smöret till en slät konsistens.
Tillsätt äggen, ett i taget.
Rör i kakao.

Tryck ut degen i mazarinformarna.
Fyll dem till hälften med fyllning.
Grädda i 175 grader i ca 15 minuter.
Låt svalna.

Rör ihop en trögflytande espressoglasyr.
Bred ett tunnt lager glasyr på varje mazarin och strö över kokosflingor.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar