16 st
Skal
3 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ dl kakao
½ dl strösocker
100 smör
1 ägg
Fyllning
200 g mandelmassa
100 g rumsvarmt smör
3 ägg
2 msk kakao
Espressoglasyr
3 dl florsocker
1 msk kakao
3-4 tsk starkt kaffe
kokosflingor till garnering
Skalet
Blanda de torra ingredienserna och nyp ihop med smöret i en bunke så att det blir finfördelat.
Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg.
Täck med plastfolie och låt vila i minst 1 timme i kylskåp.
Fyllning
Riv mandelmassan och vispa den med smöret till en slät konsistens.
Tillsätt äggen, ett i taget.
Rör i kakao.
Tryck ut degen i mazarinformarna.
Fyll dem till hälften med fyllning.
Grädda i 175 grader i ca 15 minuter.
Låt svalna.
Rör ihop en trögflytande espressoglasyr.
Bred ett tunnt lager glasyr på varje mazarin och strö över kokosflingor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar