måndag 23 december 2019

Kladdkakegranar

10 granar

Kladdkaka

150 g smör
3 ägg
2½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
½ msk vaniljsocker
2 krm salt

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret.
Blanda alla torra ingredienser.
Häll i smöret och rör runt.
Tillsätt äggen och rör ihop till en slät smet.
Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.
Grädda i mitten av ugnen i 15-17 minuter.
Låt kakan svalna.

Dela kakan i 10 bitar.


Vispad vaniljpannacotta

5 dl vispgrädde
3 gelatinblad
2 tsk vaniljsocker
grön pastafärg eller karamellfärg

Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.
Värm upp grädden men den får inte koka.
Lägg i färg, vaniljsocker och gelatinblad.
Ställ kallt i 4-6 timmar.
Vispa upp grädden med elvisp.
Spritsa granmönster på kladdkakan.
Jag använde Wiltons tyll nr 104 till de övre bilderna och St Honore till de nedre bilderna.

Jag dekorerade granarna med

ätbart guldglitter
jordgubbsströssel
chokladsilverkulor
guldkulan i toppen är en lakritskula från naturgodiset

Stick i en halv glasspinne som granfot.




En annan dekoration.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar