1½ dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2½ msk ljus sirap
ca 4½ dl vetemjöl (lite beroende på hur mycket citronsaft det blir)
1½ tsk bakpulver
1 dl russin
pärlsocker (ovanpå)
1 dl russin
pärlsocker (ovanpå)
Sätt ugnen på 175 grader och klä en plåt med bakplåtspapper.
Blanda saffran och citronsaft.
Blanda saffran och citronsaft.
Blanda ihop alla ingredienser utom russinen till en smidig deg. Jag använder matberedare.
Knåda in russinen så att de fördelas jämnt.
Knåda in russinen så att de fördelas jämnt.
Rulla till 2 längder och lägg på plåten. Platta till lite.
Strö över pärlsocker.
Strö över pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen i ca 18 minuter.
Låt svalna lite grann innan du skär kakan i snittar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar