söndag 1 december 2019

Lussebullesnittar

Supergoda snittar till första advent!

16 st

1 paket saffran
saft från ½ citron
150 g rumsvarmt smör
1½ dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2½ msk ljus sirap
ca 4½ dl vetemjöl (lite beroende på hur mycket citronsaft det blir)
1½ tsk bakpulver
1 dl russin

pärlsocker (ovanpå)

Sätt ugnen på 175 grader och klä en plåt med bakplåtspapper.
Blanda saffran och citronsaft.
Blanda ihop alla ingredienser utom russinen till en smidig deg. Jag använder matberedare.
Knåda in russinen så att de fördelas jämnt.
Rulla till 2 längder och lägg på plåten. Platta till lite.
Strö över pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen i ca 18 minuter.
Låt svalna lite grann innan du skär kakan i snittar. 
Får dock inte kallna helt.

Före gräddning.

Efter gräddning.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar