Kaka
3 dl strösocker
2½ dl vetemjöl
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
150 g smält smör
1½ dl kokande vatten
2 ägg
Blanda de torra ingredienserna.
Häll i smält smör och vatten.
Rör ihop med en sked.
Tillsätt äggen och rör ihop till en jämn smet.
Häll smeten i en smord och bröad springform, 24 cm i diameter.
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 30 minuter. Känn med sticka, kakan ska vara torr.
Låt svalna.
Häll smeten i en smord och bröad springform, 24 cm i diameter.
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 30 minuter. Känn med sticka, kakan ska vara torr.
Låt svalna.
Tryffeltopping
1½ dl vispgrädde
200 g mörk choklad (Jag använder Marabou)
2 msk smör
Grovhacka chokladen.
Koka upp grädde och smör.
Dra av från värmen och häll i chokladen.
Rör tills all choklad har smält och du får en slät och blank kräm.
Ställ i kylskåp för att stagna till ca 30-45 minuter.
Ta en del av tryffeln och bred över den helt avsvalnade kakan.
Ställ tillbaka resten av tryffeln i kylskåp för att stagna till ytterligare, 20-30 minuter.
Spritsa ut resten av tryffeln över kakan.
Jag dekorerade även med centerbitar, physalis och en jordgubbe.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar