Årets nyhet bland julgodiset hemma hos oss blev också min nya favorit!
80-90 st
Kaffefudge
1½ dl vispgrädde
1½ dl strösocker
1 dl ljus sirap
½-1 msk flytande glykos
1 msk nescafépulver
50 g smör
100 g finhackad mjölkchoklad
1½ dl strösocker
1 dl ljus sirap
½-1 msk flytande glykos
1 msk nescafépulver
50 g smör
100 g finhackad mjölkchoklad
Finhacka chokladen.
Lägg i allt utom choklad i en kastrull.
Koka till 122 grader.
Dra av från värmen och lägg i chokladen. Rör tills du har en slät massa.
Häll upp i en bakplåtspappersklädd form, ca 20 x 20 cm.
Ställ svalt och gör vaniljfudgen under tiden.
Koka till 122 grader.
Dra av från värmen och lägg i chokladen. Rör tills du har en slät massa.
Häll upp i en bakplåtspappersklädd form, ca 20 x 20 cm.
Ställ svalt och gör vaniljfudgen under tiden.
Vaniljfudge
1½ dl vispgrädde
1½ dl strösocker
1 dl vit sirap
1½ dl strösocker
1 dl vit sirap
½-1 msk flytande glykos
2 tsk vaniljsocker
50 g smör
100 g finhackad vit choklad
Finhacka chokladen.
2 tsk vaniljsocker
50 g smör
100 g finhackad vit choklad
Finhacka chokladen.
Lägg i allt utom choklad i en kastrull.
Koka till 122 grader.
Dra av från värmen och lägg i chokladen. Rör tills du har en slät massa.
Häll smeten över kaffefudgen.
Ställ svalt och låt stelna i några timmar.
Skär i bitar.
Koka till 122 grader.
Dra av från värmen och lägg i chokladen. Rör tills du har en slät massa.
Häll smeten över kaffefudgen.
Ställ svalt och låt stelna i några timmar.
Skär i bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar