tisdag 23 maj 2023

Fläskfilé under italienskt täcke


Kött

ca 500 g fläskfilé
smör att steka i
salt
svartpeppar


Italienskt täcke

1 mozzarella (125 g)
1 kruka basilika
50 g grillad paprika
2 vitlöksklyftor
1 krm salt
½ krm svartpeppar


Sås

3 dl sky + vatten
2 msk koncentrerad kalvfond
1 msk ljus maizenaredning
1 dl creme fraiche
1 tsk kinesisk soja
1 krm svartpeppar


Tillbehör

klyftpotatis
haricots verts



Sätt ugnen på 225 grader.

Putsa fläskfilén från senor och fett.
Stek hela filén nästan klar i en stekpanna med smör. (Den ska in i ugnen för att bli helt klar sedan.)
Salta och peppra.
Lägg köttet på en skärbräda.

Häll 3 dl vatten i stekpannan och sila ner det i en kastrull.

Skär mozzarellan i små kuber.
Plocka av bladen från basilikan och hacka dem.
Skär paprikan i små bitar.
Skala och hacka vitlöken.
Blanda ihop ingredienserna till täcket.
Salta och peppra.

Skär köttet i centimetertjocka skivor och lägg dem i en ugnsfast form.
Lägg mozzarellatäcket över köttet.
Sätt in formen med köttet i ugnen i ca 15 minuter, tills mozzarellan har smält.

Koka upp skyn och fonden i kastrullen.
Tillsätt maizena och creme fraiche och vispa ihop det.
Låt såsen sjuda några minuter.
Krydda med soja och peppar.

Servera med klyftpotatis och haricots verts.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar