Kött
ca 500 g fläskfilé
smör att steka i
salt
svartpeppar
Italienskt täcke
1 mozzarella (125 g)
1 kruka basilika
1 kruka basilika
50 g grillad paprika
2 vitlöksklyftor
1 krm salt
½ krm svartpeppar
Sås
3 dl sky + vatten
2 msk koncentrerad kalvfond
1 msk ljus maizenaredning
1 dl creme fraiche
1 tsk kinesisk soja
1 krm svartpeppar
Tillbehör
klyftpotatis
haricots verts
Sätt ugnen på 225 grader.
Putsa fläskfilén från senor och fett.
Stek hela filén nästan klar i en stekpanna med smör. (Den ska in i ugnen för att bli helt klar sedan.)
Salta och peppra.
Lägg köttet på en skärbräda.
Häll 3 dl vatten i stekpannan och sila ner det i en kastrull.
Skär mozzarellan i små kuber.
Plocka av bladen från basilikan och hacka dem.
Skär paprikan i små bitar.
Skala och hacka vitlöken.
Blanda ihop ingredienserna till täcket.
Salta och peppra.
Skär köttet i centimetertjocka skivor och lägg dem i en ugnsfast form.
Lägg mozzarellatäcket över köttet.
Sätt in formen med köttet i ugnen i ca 15 minuter, tills mozzarellan har smält.
Koka upp skyn och fonden i kastrullen.
Tillsätt maizena och creme fraiche och vispa ihop det.
Låt såsen sjuda några minuter.
Krydda med soja och peppar.
Servera med klyftpotatis och haricots verts.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar