Kebab
1 kg nötfärs
1 liten finhackad rödlök
1 liten bunt finhackad persilja
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk gurkmeja
1½ tsk kaftakrydda eller 7 kryddor
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
Garnering
1-2 rödlökar (dela i åttondelsklyftor)
3-4 sivri (turkisk paprika) eller 1 grön paprika delad i klyftor
4-5 msk olivolja
Blanda samman alla ingredienser till kebaben.
Platta ut i en ugnsfast form. Kebaben ska vara ca 1-1½ cm tjock.
Skär rutor i färsen.
Skär rödlöken och sivri/paprika i klyftor. Lägg dem på färsen.
Ringla över olivolja.
Sätt in kebaben i mitten av ugnen på 250 grader, gärna grillfunktionen, i ca 15 minuter.
Servera t ex med pommes och kebabsås.
Vintips till denna mat, nr 5354. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar