Tårtbotten
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
½ dl potatismjöl
1½-2 tsk bakpulver
Vispa ägg och socker pösigt (5 min med elvisp).
Blanda de två mjölsorterna med bakpulvret och rör ner i smeten.
Häll smeten i osmord form (24 cm i diameter) men med smort smörpapper i botten.
Grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader i 30 minuter.
Lägg över lite folie efter halva tiden om den blir för mörk.
Låt svalna i formen.
Skär loss tårtan runt kanten.
Stjälp upp tårtan på sockrat bakplåtspapper.
Dela i tre delar.
Fyllning 1
Vaniljkräm:
2 dl mjölk som vispas ihop med 5 msk marsanpulver
1 dl vispad grädde
Fyllning 2
500-600 g mosade jordgubbar (sila bort lite av saften som blir)
1 dl vispad grädde
Fyllning 1
Vaniljkräm:
2 dl mjölk som vispas ihop med 5 msk marsanpulver
1 dl vispad grädde
Fyllning 2
500-600 g mosade jordgubbar (sila bort lite av saften som blir)
1 dl vispad grädde
Spackling
3 dl vispgrädde
Dekoration
1 liter färska jordgubbar i skivor
blåbärsris (äts ej)
De gröna bladen är av marsipan. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar