Tårtbotten
6 äggvitor
3 dl strösocker
45 g marsanpulver
100 g kokos
Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
Blanda marsanpulvret med sockret och vänd försiktigt ner det i smeten.
Vänd sist ner kokosen försiktigt.
Ta fram en långpanna 30 x 40 cm och lägg på ett bakplåtspapper.
Pensla lite neutral olja på pappret.
Ta fram en långpanna 30 x 40 cm och lägg på ett bakplåtspapper.
Pensla lite neutral olja på pappret.
Spritsa ut ränder av smeten eller stryk försiktigt ut den.
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 20 minuter.
När tårtbotten har svalnat vänder man den upp och ner på ett annat bakplåtspapper och drar försiktigt bort bakplåtspappret. Det brukar gå lätt eftersom man har oljat det.
Dela tårtbotten i 3 delar (från långsida till långsida). Då får man 3 stycken bitar som är ca 30x13 cm.
Lägg en tårtbotten på ett fat.
Lägg på hälften av fyllningen.
Lägg på en tårtbotten.
Lägg på den andra hälften av fyllningen.
Lägg på en tårtbotten.
Spritsa ut grädde och dekorera med halverade jordgubbar.
Fyllning
300 g rabarberDela tårtbotten i 3 delar (från långsida till långsida). Då får man 3 stycken bitar som är ca 30x13 cm.
Lägg en tårtbotten på ett fat.
Lägg på hälften av fyllningen.
Lägg på en tårtbotten.
Lägg på den andra hälften av fyllningen.
Lägg på en tårtbotten.
Spritsa ut grädde och dekorera med halverade jordgubbar.
Fyllning
1½ dl vatten
1½-2 dl syltsocker med pektin
Skölj och skär rabarbern i små bitar.
Lägg rabarber och vatten i en kastrull.
Koka tills rabarbern har kokat sönder så att det inte är några bitar. Det tar bara några minuter.
Tillsätt syltsockret och låt koka några minuter till.
Låt svalna helt.
3 dl vispgrädde
1 knivsudd bakpulver
Vispa grädde och bakpulver ganska fast.
Rör försiktigt ihop med rabarberkompotten.
Dekoration
2 dl vispgrädde
11 jordgubbar
Vispa grädden.
Jag använde Wiltons tyll 6B när jag spritsade grädden.
Skölj och halvera jordgubbarna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar