16 st
Skal
3½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ dl strösocker
100 g smör
1 ägg
Kör ihop allt i en matberedare (eller för hand om du inte har någon matberedare) till en smidig deg.
Dela degen i 16 bitar.
Tryck ut degen i mazarinformar. Jag brukar använda aluminiumformar.
Fyllning
200 g grovriven mandelmassa
100 g rumsvarmt smör
3 ägg
2 msk vetemjöl
blåbär
Riv mandelmassan grovt på ett rivjärn.
Vispa ihop allt utom blåbär med elvisp en kort stund.
Lägg blåbär i formarna.
Klicka ut fyllningen ovanpå blåbären.
Grädda mazarinerna i 175 grader i ca 15 minuter.
Låt svalna.
Glasyr
3 dl florsocker
3-4 tsk vatten
ev lite gul och röd pastafärg
ev lite gul och röd pastafärg
Blanda ihop till en slät massa och skeda ut över mazarinerna.
Dekorera eventuellt med marsipanlöv.
Dekorera eventuellt med marsipanlöv.
Tryck ut degen i formarna. |
Klicka ut mandelmasseblandningen över blåbären. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar