30 st
185 g mörk choklad
0,75 dl passionsfruktscurd
Recept på passionsfruktscurden hittar du HÄR
Börja med att göra curden. Den måste hinna bli kall innan den används till pralinerna. Det går bra att göra den dagen innan och förvara i kylskåp. Till pralinerna behövs ca 1/4 av mängden som blir i receptet. Jag gjorde en halv sats och det som då inte användes till pralinerna slank snabbt direkt ner i magen för den är så fantastiskt god.
Smält 100 g av chokladen över vattenbad.
Gjut skal i pralinformar. Häll den smälta chokladen i formarna och använd baksidan av en tesked för att föra upp chokladen på sidorna.
Låt stelna.
Lägg i curden.
Smält resten av chokladen över vattenbad och häll sedan över curden i pralinerna så att det blir en tät botten.
Låt stelna.
Tryck ut ur formarna och ät och njut.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar