lördag 12 december 2020

Mozartrulltårta

 Mitt favoritgodis i ny tappning. Detta är såååå gott och dessutom väldigt enkelt att göra.


400 g marsipan

250 g nougat

150 g choklad


Jag tog 200 g vit marsipan och 200 g röd marsipan. 

Kavla ut marsipanen. 400 g kavlas till ca 30 x 30 cm. Gör man som jag och tar hälften av varje färg så blir det ca 30 x 15 cm av varje färg.

Värm ev nougaten lite grann så att den blir bredbar, smält den inte.

Bred nougaten över marsipanen.

Rulla ihop som en rulltårta. Om man har kavlat 2 bitar 30 x 15 cm så rullar man från kortsidan.

Ställ rullarna i kylen.

Grovhacka chokladen och smält över vattenbad.

Häll chokladen över rullarna.

Dekorera ev med något strössel.

Ställ i kylen för att stelna.

Skär i skivor.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar