måndag 28 december 2020

Passionsfruktsmazariner

 


Börja med att göra passionsfruktscurden så att den hinner svalna. Går utmärkt att göra dagen innan. Recept på curden hittar du HÄR. Det behövs en halv sats till dessa mazariner.

16 st

Skal

3½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ dl strösocker
100 g smör
1 ägg

Kör ihop allt i en matberedare (eller för hand om du inte har någon matberedare) till en smidig deg.
Dela degen i 16 bitar.
Tryck ut degen i mazarinformar. Jag brukar använda aluminiumformar.

   
Fyllning

200 g grovriven mandelmassa
100 g rumsvarmt smör
3 ägg
2 msk vetemjöl
1½ dl passionsfruktscurd (en halv sats av receptet ovan)

Vispa ihop allt utom curden med elvisp en kort stund.
Tillsätt curden och vispa ihop allt.
Häll fyllningen i formarna.

Grädda mazarinerna i 175 grader i ca 15 minuter.

Låt svalna.


Glasyr

3 dl florsocker
ca 4 tsk färskpressad citronsaft

Blanda ihop till en slät massa och skeda ut över mazarinerna.

Före gräddning.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar