Äppelkakor
14 st
2 ägg
1 dl rapsolja
3 dl finrivna äpplen
2 dl socker
2 dl vetemjöl
½ tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
½ tsk bakpulver
1 tsk kanel
Vispa ägg, olja och äpplen med elvisp i 5 minuter.
Tillsätt övriga ingredienser och blanda till en jämn smet.
Häll upp i muffinsformar. Använd gärna muffinsplåt.
Grädda i 175 grader i 25 minuter.
Medan muffinsen svalnar så gör man glasyren.
Glasyr
50 g rumsvarmt smör
150 g philadelphiaost
1½ tsk vaniljsocker
2 dl florsocker
Vispa ihop med elvisp.
Spritsa ut på muffinsen.
Om man vill ha lite färg på glasyren så kan man lägga en rand eller två med valfri pastafärg inne i spritspåsen innan man lägger i glasyren. Sedan är det bara att spritsa på som vanligt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar